Tatranský divadelný festival Stretnutia privíta aj hviezdy európskeho formátu

10.07.2013 Poprad

Vysoké Tatry 10. júla (TASR) – Vo Vysokých Tatrách sa začína v piatok 12. júla 10. ročník tatranského divadelného festivalu Stretnutia. Ján Bendík z tatranského Mestského úradu informoval, že počas troch dní sa uskutoční celkom šesť predstavení.
"Predstavenia budú v jednotlivých mestských častiach, a to v Tatranskej Lomnici, Starom Smokovci, Hornom Smokovci a Novom Smokovci," uviedol Bendík. Deťom sú venované dve predstavenia. Prvé z nich Ako psíček a mačička v podaní divadla Babadlo z Prešova je na programe v piatok o 15. hodine v Grandhoteli Starý Smokovec. Druhé predstavenie Jack a fazuľa v podaní divadla Bez opony z Banskej Bystrice bude v altánku v Tatranskej Lomnici v nedeľu o 15. hodine.
V tomto roku poctia tatranský festival Stretnutia aj Divadlo Klauniky z Brna s najhranejším predstavením v Európe Don Quijote De La Ancha, ktoré má za sebou už vyše 4000 repríz a hosťovanie v 12 krajinách. Predstavenie, ktorého režisérom je Bolek Polívka, budú môcť vidieť diváci v altánku v parku v Tatranskej Lomnici o 21.15 h.
"Zavíta k nám aj popredná európska monodramatická herečka Milka Zimková, v sobotu 13. júla odohrá dve monodrámy Neveľo nás idze, neveľo nám treba a Pani Margaréta," doplnil Bendík. V piatok sa v Hornom Smokovci predstaví aj Spišské divadlo s hrou Všetko o mužoch a v nedeľu v Novom Smokovci Divadlo Paľa Bielika s príbehom ženy starajúcej sa o chorého manžela Pavučina.
 

Vyberte región